Makovo-jablkový koláčik


- 2 šálky nemletého maku
- 2 šálky xylitolu
- 1 šálka ovsenej múky
- 1 šálka ľanovej múky
- 1/2 kg nastrúhaných jabĺk
- 250g masla
Na prípravu koláčiku použijeme malý plech, prípadne väčšiu zapekaciu misu. Najskôr zmiešame sypké prísady - obe múky, mak a xylitol. 1/3 sypkej zmesi nasypeme na spodok plechu, dáme na ňu polovicu strúhaných jabĺk, potom znova 1/3 sypkej zmesi, druhú polovicu jabĺk a nakoniec poslednú tretinu sypkej zmesi. Na záver po celom povrchu rozkrájame maslo a dáme piecť. Pečieme asi 60 minút pri teplote 160 stupňov.
Poznámka:Ľanovú múku získate rozomletím ľanových semiačok v mlynčeku na kávu. Odporúčame zomlieť aj xylitol, aby z neho vznikol práškový xylitol.