Hrachové lievance


- 500g mrazeného hrášku
- 1/2 šálky nízkotučného gréckeho jogurtu
- 2 veľké vajcia
- 1/4 šálky nasekanej petržlenovej vňate
- 1 PL mletého cesnaku
- 1 malá cibuľa, najemno nakrájaná
- 1/2 šálky celozrnnej múky
- 1 ČL hrubozrnnej soli
- 1/2 ČL mletej rasce
- 1/4 ČL čierneho korenia
- Olivový olej v spreji
Dajte hrach do vriacej vody o objeme dvoch šálok. Varte do mäkka, cca 3 minúty. Vysušte a nechajte vychladnúť. Potom ho rozmixujte. Pridajte zvyšné prísady, okrem olivového oleja a rozmixujte do hladka. Rozohrejte panvicu na strednú teplotu. Osprejujte ju olivovým olejom. Vypražte lievance (1/4 šálky – jeden lievanec) na strednom ohni, 4-5 minút z každej strany, alebo pokým nebudú sfarbené dozlatista. Podávajte ihneď s kopčekom gréckeho jogurtu alebo kyslou smotanou.