Bezlepková Bábovka zo zlatých klasov


- 5 ks vajec
- 200 g xylitolu (1:1)
- 100 ml olivový olej
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 3 bal. zlatý klas (3x40g)
- 1 PL kakaový prášok
Najprv si vymastíme bábovkovú formu maslom a vysypeme strúhanými mandľami (kto môže múku tak múkou). Rúru si predhrejeme na 170 stupňov. Do bielkov dáme xylitol a vyšľaháme do tuha (poriadny sneh, ktorý drží na miske). Potom postupne za stáleho miešania pridávame ostatné suroviny: žĺtka, olej, prášok do pečiva, zlaté. Polovicu z vymiešanej zmesi nalejeme do vopred pripravenej formy. Do zvyšnej polky pridáme polievkovú lyžicu kakaa, vymiešame. Nalejeme do bielej zmesi a dáme piecť. Teplotu v rúre stiahneme na 150 stupňov a pečieme cca 45 minút. Táto bábovka je naozaj božská.