Kelový šalát s marhuľami, avokádom, a parmezánom


- 200g Kelu
- 6-8 sušených marhúľ
- 1/3 šálky varených fazúľ
- 1/4 šálky mandlí
- 8-10 vločiek parmezánu
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 1/2 avokáda
- soľ a korenie
Preložte list kelu v polovici a pozdĺžne prstami vytrhnite vnútornú stopku. Opakujte s ďalšími listami kelu. Potrhajte všetky listy na malé kúsky a dajte ich do stredne veľkej misy.
Marhuľe nakrájajte na malé kúsky a pridajte ich do misy s kelom, spolu s fazuľou, s mandľami, a syrom. Zmiešajte dohromady olej a ocot, potom to nalejte na šalát. Dajte štipku soli a všetko dobre rukami premiešajte.
Tesne pred podávaním, nakrájajte plátok avokáda na kocky a lyžicou nasypte na šalát. Tento šalát vydrží asi 24 hodín, najlepšie v chladničke.