-
V malej panvici opražte nasekané mandle na stredne miernom ohni. Často miešajte až kým nebudú opražené dozlatista. Potom ich dajte ich dole z tepla. Umyte kapustu a nakrájate na dlhé tenké rezance. . . .
-
Preložte list kelu v polovici a pozdĺžne prstami vytrhnite vnútornú stopku. Opakujte s ďalšími listami kelu. Potrhajte všetky listy na malé kúsky a dajte ich do stredne veľkej misy.
. . .
-
Krátky úvod do histórie cukru
Dlhé stáročia ľudia sladili jedlá len medom a prírodnými šťavami. Cukor vo výraznej miere prerazil až v 19. storočí. Vtedy prišli nové technológie, ktoré umožnili jeho . . .
-
Predhrejte rúru na 200 °C. Položte veľký kus alobalu na plech tak, aby ho bolo dosť na zabalenie lososa.
V miske zmiešajte med, horčicu, citrónovú šťavu, olej, papriku, čili lupienky, červenú . . .
-
Kurkuma patrí medzi rastliny, ktorá je nenáročná na pestovanie vo vnútri domu či bytu. Nepotrebuje skoro žiadnu starostlivosť a má rada čiastočné svetlo. Môžete z nej časti odtrhnúť a zvyšok nechať v . . .
-
Naši predkovia jedávali strukoviny takmer denne. V dnešnej dobe na ne buď zabúdame alebo sa im zámerne vyhýbame. Bojíme sa dlhého varenia, mnohohodinového namáčania a hlavne nadúvania. Ale nemali by . . .
-
Tekvicu aj s kôrou dôkladne umyjeme, prerežeme na dva časti, vydlabaním odstránime semienka a tekvicu nakrájame na veľké kusy. Na oleji opražíme cibuľu a tekvicu, prilejeme vývar alebo vodua uvedieme . . .
-
Brezový cukor je druh prírodného cukru. Vzhľadovo aj chuťovo je takmer rovnaký ako klasický kryštálový cukor, ale jeho fyziologický vplyv na ľudský organizmus je výrazne odlišný. Z konzumácie . . .
-
Vložte všetky prísady do odšťavovača. Podávajte s niekoľkými kockami ľadu. . . .
-
Tekvica Hokkaido má sýtu sladkú chuť a pomáha pri čistení organizmu. Používa sa pri poruchách funkcie žalúdku, ochorenia sleziny. Je vynikajúca pre diabetikov. Obsahuje provitamín A - beta karotén a . . .