-
Pripravíme si cesto: 4 vajcia vyšľaháme s brezovým cukrom. Pridáme olej, sójové mlieko, kakao a špaldovú múku a kypriacim práškom. Cesto dobre premiešame. Roztrieme na vymastený, múkou vysypaný . . .
-
Preložte list kelu v polovici a pozdĺžne prstami vytrhnite vnútornú stopku. Opakujte s ďalšími listami kelu. Potrhajte všetky listy na malé kúsky a dajte ich do stredne veľkej misy.
. . .
-
Všetko zmiešajte dokopy a polejte dresingom. . . .
-
Vyberte filé z lososa z chladničky a nechajte odpočívať pri izbovej teplote asi 10 minút. Zatiaľ pripravte omáčku.
Do mixéra pridáme kyslú smotanu, zelenú cibuľku, koriander, limetkovú šťavu, . . .
-
šalát:
Zohrejeme nepriľnavú panvicu. Dáme píniové oriešky na pár minút na panvicu, kým trošku nezhnednú (nepoužívajte olej alebo niečo iné). Nakrájame kurča na malé kocky a ochutíme nejakým . . .
-
Najprv nakrájame zeleninu a vytvoríme zmes s kúskami údeného lososa. Do zmesi pridáme trochu sezamu. Do misy nalejeme studenú vodu a namočíme do nej každý ryžový list po dobu asi 10 sekúnd, kým . . .
-
Otvoríme si konzervy s tuniakom a vylejeme z nich šťavu alebo olej. Suchého tuniaka vysypeme do stredne veľkej misky. Pridáme vajcia, citrónovú šťavu, dijónsku horčicu, pomleté ľanové semiačka a . . .
-
Pripravíme kvások a cesto zamiesime. Po vykysnutí, pribl. po ¾ hodine vypracujeme malé bochníčky. Po ¼ hodine porozťahujeme na okrúhle placky a v horúcom oleji vypečieme. . . .
-
Krátky úvod do histórie cukru
Dlhé stáročia ľudia sladili jedlá len medom a prírodnými šťavami. Cukor vo výraznej miere prerazil až v 19. storočí. Vtedy prišli nové technológie, ktoré umožnili jeho . . .
-
Do misy si dáte múky, cukor, soľ a sódu bikarbónu. Na vrch dáte neochutený grécky jógurt. Jemne premiešate, pokým nedostanete hladké, polomäkké cesto. Cesto potom vytvarujete do bochníka a dáte na . . .